Пълнени картофи цървули

АнабелАнабел
Експерт
386
3
56
25/01/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо169
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се избират да са по-големи и сравнително еднакви по форма.

Измиват се добре, пробождат се с вилица на няколко места, слагат се в тава със съвсем малко вода и се слагат във фурна, загрята на 200 градуса.

Пекат се около 40 минути.

Печените картофи се изваждат и се оставят да изстинат.

След това по дължина на картофите се изрязват капачетата и се издълбават.

В купа се разбива яйцето, прибавя се издълбаната картофена вътрешност, нарязаните на кубчета кашкавал и шунков колбас.

Прибавя се малко сол и плънката за пълнените картофи се разбърква хубаво.

Издълбаните картофи се посоляват и отвътре, след което се напълват с приготвения пълнеж.

Зеленчуковото ястие се слага отново във фурната. Запича се, докато картофите се зачервят леко отгоре.

Пълнени картофи цървули се декорират с листа пресен лук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Рецептата е страхотна - огромни благодарности, че я сподели. Със сигурност ще я приготвя отново.
0
0