Кисело зеле с рагу и ориз на фурна

АнабелАнабел
Експерт
386
3
56
23/01/2020
"Кисело зеле с рагу и ориз на фурна е ястие, за което можем да мечтаем "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско рагу - 600 г
  • олио - 6 с.л.
  • свинска мас - 3 с.л.
  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • ориз - 3/4 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско рагу се разрязва на парчета и се слага в тенджера със загрято олио да се запържи леко от всички страни. Киселото зеле се нарязва на дребно и слага върху свинското.

Прибавят се свинска мас, червеният пипер и вода. Зелето се оставя да се свари, като периодично се разбърква. Когато е полуготово, се прибавя измитият ориз.

Готви се още около 5-10 минути, след което се прехвърля в тава. Ако водата при варенето е извряла, се долива около една чаена чаша вода.

Ястието се пече на 200 градуса до готовност на зелето и сваряване на ориза.

Кисело зеле с рагу и ориз на фурна можем да поднесем по желание с люта чушка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар