Бърза и пухкава содена питка

23/12/2018
казакова
отказаковаНовак
"Питките се замесват не само с брашно, но също и с любов и нежност, за да станат наистина вкусни!"
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точки
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо515 921
  • Преглеждания за месеца4476
  • Преглеждания за седмицата752
  • Коментари19 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбърква със содата, 2 ч. ч. брашно, слага се в тава и се прибавят бакпулвера, сол и захар.

Добавят се 3-4 с. л. олио към кипналото кисело мляко. Бърка се хубаво, като се прибавя още брашно, горе - долу около 1 пакет брашно е необходимо.

Изважда се от тавата и се меси до меко тесто върху набрашнена повърхност.

Слага се в намазнена тава, надупчва се с вилица и се слага в студена фурна. Фурната се загрява до 200 градуса, след което се намалява на 180. Пече се питката около 20 - 30 мин.

Отгоре содената питка се намазва с разбърканото яйце и се запича още няколко минути.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 30
4 16
3 4
2 11
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (19)

Polly Krushkova
Polly Krushkova
23.12.2018 10:33
Здравейте.. Може и аз да съм малко глупава, но искам да попитам киселото мляко и содата отделно от брашното, бакплувера, солта и захарта ли се бъркат или заедно. За първи път ще правя питката :)
6
9
Потребител#222953
Чудесна стана!
2
1
Яница Николова
Чудесна!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв