ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Содени Питки»Бърза и пухкава содена питка

Бърза и пухкава содена питка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
23/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции1
"Питките се замесват не само с брашно, но също и с любов и нежност, за да станат наистина вкусни!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбърква със содата, 2 ч. ч. брашно, слага се в тава и се прибавят бакпулвера, сол и захар.

Добавят се 3-4 с. л. олио към кипналото кисело мляко. Бърка се хубаво, като се прибавя още брашно, горе - долу около 1 пакет брашно е необходимо.

Изважда се от тавата и се меси до меко тесто върху набрашнена повърхност.

Слага се в намазнена тава, надупчва се с вилица и се слага в студена фурна. Фурната се загрява до 200 градуса, след което се намалява на 180. Пече се питката около 20 - 30 мин.

Отгоре содената питка се намазва с разбърканото яйце и се запича още няколко минути.

Рейтинг

5 31
4 21
3 4
2 11
1 0
Дай твоята оценка: