Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено пиле с ориз и дробчета

Пълнено пиле с ориз и дробчета

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пълнено пиле с ориз и дробчета
Снимка: Йозлям Кадирова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Интересно предложение за плънка на пиле, вижте сами за какво говорим"

Необходими продукти

  • пиле - около 1, 5 кг
  • масло - 500 г
  • маргарин - 200 г
  • бяло вино - 100 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • За плънката
  • пилешки дробчета - 300 г
  • ориз - 150 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилето.

Посварете леко пилешките дробчета и прецедете бульона, в който завряха. След като изстинат, ги нарежете на малки кубчета.

Запържете лука с ориза, добавете дробчетата и залейте с бульона. Оставете така, докато водата се поеме, овкусете със сол и черен пипер и смъкнете от котлона.

Напълнете пилето с готовата плънка и зашийте.

За да приготвите марината, е нужно маслото да е на стайна температура.

В купа смесете маслото, маргарина, бялото вино, сок от лимон, намачканите със сол скилидки чесън, черен пипер. По желание може да добавите магданоз и розмарин.

Разбъркайте всичко с ръка, докато всичко се разбърка много добре и се получи хомогенна смес.

Намажете обилно пълненото пиле с тази смес и изпечете на 200 градуса за около 50 минути или до готовност.

Ще останете възхитени от това пълнено пиле с ориз и дробчета!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: