Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пилето.
Посварете леко пилешките дробчета и прецедете бульона, в който завряха. След като изстинат, ги нарежете на малки кубчета.
Запържете лука с ориза, добавете дробчетата и залейте с бульона. Оставете така, докато водата се поеме, овкусете със сол и черен пипер и смъкнете от котлона.
Напълнете пилето с готовата плънка и зашийте.
За да приготвите марината, е нужно маслото да е на стайна температура.
В купа смесете маслото, маргарина, бялото вино, сок от лимон, намачканите със сол скилидки чесън, черен пипер. По желание може да добавите магданоз и розмарин.
Разбъркайте всичко с ръка, докато всичко се разбърка много добре и се получи хомогенна смес.
Намажете обилно пълненото пиле с тази смес и изпечете на 200 градуса за около 50 минути или до готовност.
Ще останете възхитени от това пълнено пиле с ориз и дробчета!