Пълнено пиле с ориз и дробчета

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
178
2
19/01/2020
"Интересно предложение за плънка на пиле, вижте сами за какво говорим "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо547
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилето.

Посварете леко пилешките дробчета и прецедете бульона, в който завряха. След като изстинат, ги нарежете на малки кубчета.

Запържете лука с ориза, добавете дробчетата и залейте с бульона. Оставете така, докато водата се поеме, овкусете със сол и черен пипер и смъкнете от котлона.

Напълнете пилето с готовата плънка и зашийте.

За да приготвите марината, е нужно маслото да е на стайна температура.

В купа смесете маслото, маргарина, бялото вино, сок от лимон, намачканите със сол скилидки чесън, черен пипер. По желание може да добавите магданоз и розмарин.

Разбъркайте всичко с ръка, докато всичко се разбърка много добре и се получи хомогенна смес.

Намажете обилно пълненото пиле с тази смес и изпечете на 200 градуса за около 50 минути или до готовност.

Ще останете възхитени от това пълнено пиле с ориз и дробчета!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар