Пилешко на тиган със сметана

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
106
17
249
1
19/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 500 г
  • течна сметана - 500 мл
  • топено сирене - 50 г
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова, на Маги
  • зелен лук - 2 стръка
  • гъби - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • унисос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на хапки и се овкусяват със сол, черен пипер и унисос. Гъбите и лукът се почистват, измиват и нарязват. В дълбок тиган се слага олио и се сгорещява. Добавят се лукът и гъбите и се задушават.

След това се прибавя пилешкото месо. Разбърква се и се оставя да се задуши, докато месото побелее. След това се изсипва течната сметана, добавя се малко вода и от зеленчуковата подправка на Маги.

Оставя се така за малко и се слага топеното сирене, което нарязано или настъргано. Разбърква се и се захлупва с капак. Когато сметаната се сгъсти и месото е готово, се посолява и се слага черен пипер на вкус.

По желание сервираме Пилешко на тиган със сметана върху картофено пюре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар