Череши Мараскино

Златина Кожухарова
Златина Кожухарова
Новак
14/08/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 544
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • череши - 500 г пресни
  • алкохол - 400 мл ром или бренди с 42 градуса
  • захар - 100 г
  • вода - 150 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете зрели, но твърди череши с дръжки. Всяка черешка набодете с игла на няколко места.

Направете захарен сироп от водата и захарта, който ври на котлона.

Подредете плътно плодовете в буркан и ги залейте с горещия сироп. Плътно затворете с капак и оставете да престоят за 1 нощ.

На следващия ден ги залейте с алкохола. затворете и ги оставете да престоят за 2 месеца. След това мараскино черешките са готови.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар