Лесен кекс с конфитюр и орехи

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
835
3k
181
2
17/01/2020
"Лесните десерти ги обичаме най-много, защото можем да ги приготвим бързо и са много вкусни, точно като този кекс с орехи и конфитюр "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 690
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кекс

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата, разбъркайте добре и оставете да шупне. Прибавете конфитюр, олиото, нарязаните ядки и канелата, разбъркайте много добре, до еднородна смес.

Прибавете пресятото брашно, отново разбъркайте.

Сипете сместа в кексова форма предварително намаслена и поръсена с брашно. Печете кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.

Поръсете горещия орехов кекс с пудра захар.

Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
Приготвяй си тази рецепта в:
Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
7.50 лв.
Виж ››

Класическа форма за кекс с качествено тефлоново покритие - изборът на практичната домакиня

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар