Пържоли от толстолоб

Асен Костадинов
Асен Костадинов
Новак
04/01/2020
"Риба или не - толкова вкусни пържоли отдавна не бяхме опитвали "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 766
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме рибата от люспите, главата и опашката. Нарязваме я на котлети, които напръскваме с лимонов сок и оставяме поне 30 минути в хладилник.

Овкусените рибни пържоли овъргаляме в галета и запържваме в силно сгорещено олио до златисто кафяво. Готовата риба толстолоб изваждаме от мазнината и прибираме на топло, а в сгорещеното олио запържваме ситно нарязания лук. Когато лукът омекне добавяме и ситно нарязаните гъби и запържваме за 5-6 минути.

Подправяме гъбите със сол и черен пипер и захлупваме. Оставяме ги да се задушават на тих огън, под похлупак около 10 минути. Добавяме обезкостените и нарязани маслини и задушаваме още 5 минути.

Поднасяме пържоли от толстолоб с гарнитура от гъби и маслини.

P.S. Ако желаете да си вземете толстолоб, разгледайте нашите обяви за толстолоб.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар