Калугерски локум

Галя ВасеваГаля ВасеваНовак
13/08/2013
"Ах, защо ли, защо ли този локум е толкова вкусен "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 595
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме водата със захарта, добавяме парченце лимонова кора и кипваме. Във врящата смес добавяме гриса и енергично разбъркваме с помощта на дървена лъжица до пълното му разтваряне.

Сгорещяваме мазнината. С лъжицата гребваме от гриса и пускаме в сгорещената мазнина. Изпържваме топчетата от всички страни до покафеняване. Изваждаме ги и ги оставяме върху салфетка за да се отцедят от излишната мазнина.

Преди поднасяне поръсваме с пудра захар и смлени орехови ядки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Невяна Апостолова
Невяна Апостолова
18.04.2015 10:55
А яйцето за какво е?
0
0