Калугерски локум

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Калугерски локум2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ах, защо ли, защо ли този локум е толкова вкусен"

Необходими продукти

  • вода - 500 мл
  • лимони - 1 бр. кора
  • захар - 150 г
  • грис - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • за поръсване
  • орехи
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме водата със захарта, добавяме парченце лимонова кора и кипваме. Във врящата смес добавяме гриса и енергично разбъркваме с помощта на дървена лъжица до пълното му разтваряне.

Сгорещяваме мазнината. С лъжицата гребваме от гриса и пускаме в сгорещената мазнина. Изпържваме топчетата от всички страни до покафеняване. Изваждаме ги и ги оставяме върху салфетка за да се отцедят от излишната мазнина.

Преди поднасяне поръсваме с пудра захар и смлени орехови ядки.

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Невяна Апостолова
Невяна Апостолова
А яйцето за какво е?
18.04.2015 10:55
1