Печен заек по руски

Арминия
Арминия
Новак
12/08/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене95 мин.
Общо115 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 518
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме водата и оцета и заливаме с тях заека, който сме нарязали на порционни парчета. Оставяме месото да се кисне в маринатата поне 6-8 часа.

Отцеждаме маринования заек. Отстраняваме всички ципи, с които месото е покрито. С остър нож правим прорези в порциите заешко месо и го шпиковаме с тънко нарязания бекон.

Овкусяваме месото с черен пипер и сол и го намазваме обилно с масло. Печем заека в силно загрята фурна(около 200 градуса) до готовност.

Разбиваме киселото мляко и заливаме заешкото месо. Връщаме ястието във фурната и допичаме. Поднасяме с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар