Печен заек по руски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
123
68
Печен заек по руски
12/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви95 мин.
Общо115 мин.
Порции4-6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме водата и оцета и заливаме с тях заека, който сме нарязали на порционни парчета. Оставяме месото да се кисне в маринатата поне 6-8 часа.

Отцеждаме маринования заек. Отстраняваме всички ципи, с които месото е покрито. С остър нож правим прорези в порциите заешко месо и го шпиковаме с тънко нарязания бекон.

Овкусяваме месото с черен пипер и сол и го намазваме обилно с масло. Печем заека в силно загрята фурна(около 200 градуса) до готовност.

Разбиваме киселото мляко и заливаме заешкото месо. Връщаме ястието във фурната и допичаме. Поднасяме с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: