Начин на приготвяне
Взимаме една глава кисело зеле и започваме да приготвяме листата за зелеви сарми, отстраняваме дебелата част по средата и правим подходящи парчета за сармите.
В купа добавяме една чаена чаша ориз, доматен концентрат, сол, черен пипер сол и олио и разбъркваме сместа добре, да се сместя подправките добре,
Взимаме едно листо от киселото зеле и добавяме една кафяна лъжица от плънката и завиваме сармата добре. Това повтаряме, докато свърши плънката за сармите.
Редим сармите в тава за печене и отгоре доливаме три чаши вода, червен пипер и олио, затваряме с фолио и печем на 180 градуса за около два часа.
След като минат два часа, махаме фолиото и печем за още 10 минути, за да се изпече и да хване загар. Сервираме нашите печени зелеви сарми топли.