Турски пилаф с пилешко месо

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Копирайтър
259
37
62
2
07/01/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо206
  • Преглеждания за месеца206
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч., балдо
  • пилешки бутчета - 1 бр, цяло
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза във вода за около 15-20 минути, като сменяте водата няколко пъти (новата добавена вода трябва да е бистра).

Сварете бутчето за около 20 минути или до готовност. Раздробете.

В тиган с незалепващо покритие или друг удобен за вас съд и запържете ориза. Оризът се пържи, докато цветът му се промени от бял на прозрачен.

Едва тогава сипете пилешкия бульон и водата, след няколко минутки (след около 3 минути) добавете пилешкото и захлупете с капак.

Оставете да покъкри около 8 минути. Разбъркайте. Ако по време на бъркане, оризът е поел изцяло водата, то той е готов.

Изгасете котлона, покрийте с чиста кърпа и захлупете с капак за 10 минути пилафа.

С помощта на подходяща чашка или купичка сервирайте готовия турски пилаф с пилешко.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар