ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Броколи със сметанов сос и кашкавал

Броколи със сметанов сос и кашкавал

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2431k1k2233
Броколи със сметанов сос и кашкавал
Снимка: Геновева
1 / 3
31/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • броколи - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • сол
  • универсална подправка - на Маги, зеленчукова
  • течна сметана - 200 мл
  • кашкавал - 100 г
  • пармезан - 50 г
  • синьо сирене - 5 - 6 резена
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме броколи на розички и ги измиваме. Слагаме тиган на котлона и поставяме краве маслото в него, когато маслото се разтопи задушаваме броколи в него.

Задушаваме за около 4-5 минути, като периодично разбъркваме. След като са поомекнал розичките, овкусяваме със сол, черен пипер и зеленчуковата подправка.

Добавяме течната сметана и пармезана, разбъркваме и добавяме и малко вода, колкото да се покрият броколите. Изсипваме в тава и слагаме да печем във фурната на 180 градуса.

След като се позапече ястието и се сгъсти сосът, добавяме синьо сирене и кашкавала, връщаме обратно във фурната да се дозапече.

Поднасяме готовото ястие от броколи със сметанов сос и кашкавал. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: