Начин на приготвяне
За този френски специалитет нарязваме на кръгчета тиквичките, доматите, картофите, луканката и лука.
Овкусяваме зеленчуците със сол, черен пипер и зеленчуковата подправка.
В кръгла тава редим последователно кръгче тиквичка, домат, картоф, лук и луканка. Редим така последователно, докато обиколим тавичката.
Поставяме резени краве масло отгоре и печем страхотния рататуй в загрята фурна за около 30 минути или докато поомекнат зеленчуците.
След като това се случи, поливаме редените зеленчуци отгоре със сметаната и връщаме във фурната, докато се запече.
Накрая поръсваме с кашкавал и риган и изключваме фурната.
Да ви е сладко с този чуден рататуй със сметанов сос и кашкавал!