Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Рататуй със сметанов сос и кашкавал

Рататуй със сметанов сос и кашкавал

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Рататуй със сметанов сос и кашкавал
Снимка: Геновева
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Добър апетит с този рататуй със сметанов сос и кашкавал"

Необходими продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • картофи - 3 бр.
  • домати - 3 бр.
  • луканка - 100 г
  • краве масло - 50 г
  • готварска сметана - 300 мл
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • зеленчукова подправка - на Маги
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този френски специалитет нарязваме на кръгчета тиквичките, доматите, картофите, луканката и лука.

Овкусяваме зеленчуците със сол, черен пипер и зеленчуковата подправка.

В кръгла тава редим последователно кръгче тиквичка, домат, картоф, лук и луканка. Редим така последователно, докато обиколим тавичката.

Поставяме резени краве масло отгоре и печем страхотния рататуй в загрята фурна за около 30 минути или докато поомекнат зеленчуците.

След като това се случи, поливаме редените зеленчуци отгоре със сметаната и връщаме във фурната, докато се запече.

Накрая поръсваме с кашкавал и риган и изключваме фурната.

Да ви е сладко с този чуден рататуй със сметанов сос и кашкавал!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: