Начин на приготвяне
Сгорещяваме маслото. Пускаме вътре синапените семена и захлупваме с капак. Когато загретите семена започнят са пукат и да подскачат добавяме и наситнените люти чушки , джинджифила и семената от копър. Разбъркваме за 1-2 минути и добавяме ориза.
Запържваме сместа за 2-3 минути до прозрачност на ориза, след което заливаме с 4 ч.ч. топла вода, 2 ч.л. сол и оставяме ястието да заври.
Намаляваме котлона до минимум, захлупваме и оставяме ориза да се задушава. След около 15 минути добавяме киселото мляко и задушаваме още 5 минути под похлупак.
Сваляме капака и оставяме ястието да поври няколко минути до изпаряването на цялата излишна течност, така че да остане само на мазнина.