Гювеч с картофи, пържоли и джолан

30/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене160 мин.
Общо190 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо157
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си подготвяме джолан, като правим малки джобчета с остро ножче и разрез, в които слагам по малко сол и по една скилидка чесън.

Разтопяваме маслото и към него добавяме сладкия червен пипер, черния пипер, чубрицата и солта.

Размесваме много добре сместа.

Овалваме както джолана, така и пържолите, и оставяме настрана.

Обелваме картофите и ги нарязваме пожелание.

Отдолу на гювеча сипваме малко олио, поставяме картофите и отгоре нареждаме пържолите и джолана.

Изсипваме виното и малко водичка и поставяме във фурната.

Печем гювеча с картофи, пържоли и джолан около 2, 5 часа.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар