Сладкиш с ягоди

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
05/08/2009
"Сега разбрахте ли защо слагаме сладко от ягоди? Защото без него този страхотен сладкиш е немислим "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 266
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопеното масло и пудрата захар се разбъркват добре в голяма купа. Постепенно се сипва предварително пресятото брашно и бъркането продължава. Трябва да се получи ронливо маслено тесто.

Тестото се разпределя в предварително намазнена тава, като по стените се оформя ръб. Блатът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (10 - 15 минути). След това се оставя да се охлади.

Изварата се разбива с миксер и постепенно се налива разбитата сметана. След 3 - 5 минути, щом стане хомогенна пухкава смес, се добавя сладкото и се ароматизира с ванилията. Добре охладеният блат се намазва с разбития крем.

Върху крема се нареждат нарязаните на филийки ягоди. Слагате сладкиша в хладилника за около 2 часа. След като се охлади напълно, десертът се изважда, разрязва се на порционни парчета и се поднася.

Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Филътът FFP2 осигурява минимум 94% филтрация и защита като драстично намалява риска от разпространението на вируси и бактериални инфекции по въздушно-капков път.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Вито
Вито
17.12.2011 20:53
Да,но пък е и вкусна тортата !
0
0