Начин на приготвяне
Разтопеното масло и пудрата захар се разбъркват добре в голяма купа. Постепенно се сипва предварително пресятото брашно и бъркането продължава. Трябва да се получи ронливо маслено тесто.
Тестото се разпределя в предварително намазнена тава, като по стените се оформя ръб. Блатът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (10 - 15 минути). След това се оставя да се охлади.
Изварата се разбива с миксер и постепенно се налива разбитата сметана. След 3 - 5 минути, щом стане хомогенна пухкава смес, се добавя сладкото и се ароматизира с ванилията. Добре охладеният блат се намазва с разбития крем.
Върху крема се нареждат нарязаните на филийки ягоди. Слагате сладкиша в хладилника за около 2 часа. След като се охлади напълно, десертът се изважда, разрязва се на порционни парчета и се поднася.
Коментари