Руло от пуешко месо с извара

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
60
14
31/07/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене75 мин.
Общо100 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 572
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариноваме изтънените с чук пуешки гърди със смес от оцет, 2 с.л. олио, черен и червен пипер и го оставяме на хладно поне 2 часа.

Разбиваме изварата, добавяме наситнената мащерка и яйчения жълтък. Така приготвената смес разнасяме равномерно върху пуешките гърди, след което ги навиваме на руло и ги фиксираме с клечки за зъби или връзваме.

Пуешкото руло запържваме от всички страни в остатъка от олиото. Слагаме го в подходяща тавичка, заливаме го с бульона и мазнината от пърженето и печем в загрята на 180 градуса фурна за 60 минути.

Прибираме готовото месо на топло. Бульонът от печенето се смесва с горчицата и нишестето и се кипва за няколко минути. Поднасяме месото обилно полято с така приготвения сос.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#186105
В изброените съставки на рецептата има сметана,лук,галета !!!В начина на приготвяне не се ползват !!! Това е несериозно отношение на автора! Моля оправете грешките!
0
0