Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта.
Брашното се пресява и се смесва заедно с бакпулвера и какаото.
Сухите съставки се добавят към разбитите яйца заедно с олиото и ванилиите.
Омесваме тестото с ръце и когато са се смесили всички съставки, прибираме какаовата смес в хладилника поне за 1 час да стегне.
Ще използваме хартия за печене върху тавата за печене.
Загряваме фурната на 170 градуса.
С ръце оформяме шоколадовите сладки на топки от какаовата смес и ги овалваме в пудрата захар.
Сплескваме ги леко с ръце и редим сладките в тавата върху хартията.
Печем напуканите сладки за около 15-20 минути.
Вашите напукани коледни сладки за готови да зарадват големи и малки.