Бистра заешка супа

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Бистра заешка супа
Снимка: Чародейката
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • заешко месо - 500 г
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 1 бр., малък
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • краве масло - 1 малка бучка
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете заешкото месо, обезкостете го и го нарежете или накъсайте на парченца. Заешкият бульон от варенето прецедете и запазете.

В тенджера загрейте олиото и леко задушете наситнените лук, морков и чушка, след което изсипете бульона.

След като заешката супа заври, прибавете ориза и месото.

Овкусете със сол, черен пипер или други подправки по ваш вкус.

Варете до сваряването на ориза, след което добавете обеления и нарязан на малки кубчета домат.

След още десетина минути добавете бучката масло, наситнените магданоз и чесън и поднесете супата гореща.

По желаете можете да я застроите, но тази бистра заешка супа е много вкусна и ароматна и без добавки.

Добър апетит!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: