Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Бистра пилешка супа за ценители

Бистра пилешка супа за ценители

НикиНики
Новак
2358413k
Бистра пилешка супа за ценители
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • картофи - 3 бр.
  • морков - 2 бр.
  • лук - 1 бр. малък
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • фиде - 1 шепа
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бистра пилешка супа за ценители - класика в жанра!

Първо сваряваме пилешкото месо. След като се свари, оставяме го да се охлади и накъсваме на парченца.

Нарязваме лука и чесъна на ситно, а картофите и морковите на малки кубченца.

В дълбока тенджера загряваме малко мазнина, добавяме лука и чесъна и задушаваме за 4-5 минути.

След това добавяме картофите и морковите и задушаваме още 4-5 минути.

Добавяме бульона, в които сме варили пилешкото месо, ако е необходимо добавяме и вода.

Прибавяме месото, фидето и сол на вкус.

Варим супата от пилешко до готовност.

Сервираме супата с месо и фиде топла, поръсена с черен пипер.

Бистра супа с ухание на уют!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: