Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с плънка от галета

Баклава с плънка от галета

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Баклава с плънка от галета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Сочна баклава с галета, ако желаете да я опитате, приготвена по този начин - да ви е сладко"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • захар - 1 ч.ч.
  • галета - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • масло - 300 г
  • за сиропа
  • вода - 500 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме тавичка с масло.

Поставяме галетата в тиган и я запържваме до порозовяване.

Постиламе първата кора, ръсим с галета, след това ръсим със захар и смлени орехи, и част от разтопеното масло.

Навиваме на руло и поставяме в тавичката. Така оформяме всички кори за баница. Нарязваме рулата.

Сгорещяваме масло, което е останало, и заливаме равномерно навсякъде с лъжичка.

Поставяме в печката и печем на 170 градуса до готовност.

Вадим заливаме с хладък захарен сироп баклавата.

Сиропа за баклава с плънка от галета приготвяме, като в съд поставяме водата и захарта, както и настъргана лимонова кора, и оставяме да ври за 10 минути.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: