Ezine.bg»Рецепти»Риба»Шишчета»Шишчета от гъби и риба

Шишчета от гъби и риба

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Шишчета от гъби и риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • риба - 700 г по избор
  • гъби - 350 - 400 г пресни
  • чери домати - 300 г
  • соев сос - 100 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • розмарин
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме рибата от кости, люспи и кожа. Нарязваме я на подходящи парчета и я мариноваме в смес от зехтин, сухите подправки и 2-3 с.л. лимонов сок.

Избираме по-дребни гъбки. Отстраняваме пънчетата им пожелание и цели ги мариноваме в соев сос за около 2-3 часа.

Нанизваме шишчета като редуваме продуктите. Готовите шишчета се пекат на умерено загрята скара, за 10-15 минути, като непрекъснато ги обръщаме за да не загорят.

Можем да ги поднесем с лимон и копър или с подлучено с чесън кисело мляко.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: