Боб с кайма

НалиНали
Копирайтър
1085242662
Боб с кайма
Снимка: Нали
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Сега вече ще хапнем хубаво със стабилна порция боб с кайма, че и препечена филийка може да си вземем"

Необходими продукти

  • бял боб - 500 г
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зелени чушкиа - 1 бр.
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • джоджен - 1 к.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 1 в.ч.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера да се свари бобът за около 1 час, час и половина се сварява и отцеждаме водата на боба и заделяме на страни.

Режем лука, моркова и чушката на ситно и започваме да запържваме с малко мазнина, след което прибавяме каймата и него го запържваме за около 5 минути.

Прибавяме доматен концентрат, брашно и червен пипер, добавяме и една чаша вода и бъркаме, за да не се образуват бучки вътре.

След около 10 минути прибавяме и сварения бял боб и оставяме да покъкри за около половин час.

Подправяме боба с кайма със сол, черен пипер и джоджен.

Сервираме боба с кайма с поръсен магданоз или пресен джоджен

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: