Маслени коледни сладки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Маслени коледни сладки
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
"Масленките някак напомнят за безгрижното детство и просто не можем да се откажем от тях"

Необходими Продукти

  • краве масло - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - настъргана от от 1/2 лимон
  • брашно - за средно меко тесто
  • пудра захар - за поръсване
  • сладко от вишни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче, чуква се яйцето, прибавя се пудрата захарта и омекналото краве масло.

Прибавят се ванилията, настърганата лимонова кора и солта.

Содата се угася в киселото мляко, след което се прибавят към останалите продукти и се замесва средно меко тесто.

Тестото се увива в свежо фолио и се поставя да се охлади за малко в хладилника.

От тестото се оформят малки топченца. С помощта на малко шишенце (от лекарства например) или капачка се правят вдлъбнатинки в средата на всяка от сладките.

Маслените сладки се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.

Коледните сладки се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато краищата им започнат да порозовяват.

Маслените коледни сладки се поръсват с пудра захар, а във вдлъбнатинките се поставя сладко от вишни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: