Котлети от акула на пара

06/12/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • акула - 4 бр. котлети
  • лимонов сок - 50 мл
  • вода - 100 мл
  • зехтин - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • копър - 1/4 връзка, пресен
  • лимони - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме лимоновия сок и водата в купа. Измиваме котлетите от акула и ги накисваме в тази смес.

Покриваме с прозрачно фолио и прибираме в хладилника за поне 2 часа. След това ги изваждаме от течността и ги измиваме добре.

Поставяме ги в уред за готвене на пара и готвим за около 25 минути или до готовност. Изваждаме ги в чинии за сервираме.

Поливаме с малко зехтин, посоляваме и поръсваме с наситнен копър готовата задушена риба. Украсяваме с резени лимон и сервираме котлетите от акула на пара.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар