Юнашки сарми

Криси Черникова
Криси Черникова
Новак
03/12/2019
"Вкусни сарми за истински юнаци "
Приготвяне60 мин.
Готвене140 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 152
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • кисело зеле - 1 голяма глава
  • праз - 2 стръка
  • сол
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте праза и го задушете в малко мазнина в дълбок тиган. Когато промени цвета си, отстранете го. В същата мазнина задушете до промяна на цвета свинското месо, нарязано на едри късове.

Следва завиване на нашите зелеви сарми. Вземете зелев лист, сложете в него по малко задушен праз, 1-2 къса от месото. Подправете и завийте като пликче. Така процедирайте до изчерпване на продуктите.

Готовите сарми подредете в намаслен гювеч, застлан с 2 зелеви листа. Покрийте ги с 1-2 зелеви листа. Полейте всичко с 1 ч.ч. вода или зелев сок. Течността е добре да стига до средата на най-горния ред от юнашки сарми. Затворете съда.

Пъхнете сармите във фурна и след това я пуснете на 150 градуса, печете това зимно ястие към 2 часа. След първите 70 минути проверявайте регулярно яденето, за да не прегори.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар