Начин на приготвяне
Скълцайте праза и го задушете в малко мазнина в дълбок тиган. Когато промени цвета си, отстранете го. В същата мазнина задушете до промяна на цвета свинското месо, нарязано на едри късове.
Следва завиване на нашите зелеви сарми. Вземете зелев лист, сложете в него по малко задушен праз, 1-2 къса от месото. Подправете и завийте като пликче. Така процедирайте до изчерпване на продуктите.
Готовите сарми подредете в намаслен гювеч, застлан с 2 зелеви листа. Покрийте ги с 1-2 зелеви листа. Полейте всичко с 1 ч.ч. вода или зелев сок. Течността е добре да стига до средата на най-горния ред от юнашки сарми. Затворете съда.
Пъхнете сармите във фурна и след това я пуснете на 150 градуса, печете това зимно ястие към 2 часа. След първите 70 минути проверявайте регулярно яденето, за да не прегори.