Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Черен дроб с портокалов сос

Черен дроб с портокалов сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Черен дроб с портокалов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • черен дроб - 4 порции по 125 г тънко нарязан телешки
  • брашно - 2 с.л. за овлаване
  • масло - 25 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • зелен лук - 4 стръка накълцан
  • портокалов сок - 150 мл
  • портокали - 1 ч.л. настъргана кора + резенчета за гарниране
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

загрейте маслото и зехтина в дълбок и незалепващ тиган. Оваляйте парчетата дроб в брашно и ги пуснете да се пържат. Изпържете по 2 порции наведнъж за по 2 минути от всяка страна.

Извадете дроба в чиния и добавете лука в тигана. запържете и него за 2 минути. Намалете огъня, долейте портокаловия сок и добавете портокаловата кора. Гответе 2 минути.

Овкусете соса със сол и черен пипер. Поднесете дроба в чинии и полят с портокаловия сос. Гарнирайте с резени портокал.

По желание заедно с лука може да се добави в тигана и една нарязана люта чушка.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: