Усукан тутманик с готово тесто

Криси ЧерниковаКриси ЧерниковаДарт Вейдър162811497
02/12/2019
"Пухкав и много вкусен усукан тутманик за усмихната закуска, че защо не и обяд "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата198
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едното яйце се заделя настрана.

Останалите се разбиват и се смесват със сирене и кисело мляко. Това е плънката за нашия тутманик.

Подготвеното готово тесто се разделя на 3 части. Всяка се разточва с малко брашно.

Върху набрашнен плот слагаме едната кора разпределяме половината плънка. Поставяме втората кора и пак слагаме от плънката.

Захлупваме с третата кора. Разрязваме тутманика на 3 или 4 части по дължина. Да се получат правоъгълници като ленти. Всеки триъгълник усукваме и подреждаме в намазнена тава.

Намазваме с разбито яйце и поръсваме със сусам.

Печем в загрята фурна на 190 градуса, докато нашият усукан тутманик с готово тесто бухне.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар