Задушен кефал

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
127
70
Задушен кефал
23/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете внимателно рибата. Разрежете я на две части надлъжно и я посолете.

Смесете половината зехтин с ригана и намажете с тази смес кефала. Запечете рибата по зачервяване на скара (на слаб огън), като от време на време я мажете с подправения зехтин.

В дълбок съд налейте 5 к.ч. вода, добавете почистените и срязани на две скилидки чесън и 3 с.л. зехтин. Изчакайте да заври и прибавете и запечения кефал. Течността трябва да покрива рибите, при нужда долейте още малко.

Намалете котлона и задушавайте кефала за 15-20 минути на тих огън. Остатъка от зехтина се разбива с брашното и прясно изстискан лимонов сок от двата лимона.

Сместа се изсипва на тънка струйка при задушената риба. Оставя се да клокне на котлона, след което се сваля от огъня и се поръсва с пресен риган.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: