Бъркана пица

АнабелАнабел
Ветеран
562
2k
1k
242
01/12/2019
"Забъркваме вкусна пица за всички вкъщи и гледаме как парчетата изчезват едно по едно "
Приготвяне5 мин.
Готвене35 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 269
  • Преглеждания за месеца473
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се се смесват маята, топлата вода и захарта. След като шупне (но може и да не се изчаква) се прибавят солт и брашното.

Разбърква се и се получава много гъста лепкава каша, която се прехвърля в намазнена и набрашнена тава.

С помощта нанамазнена лъжица тестото се разстила по цялото дъно. Заглажда се и се намазва с доматеното пюре.

Отгоре се нареждат почистените и нарязани на филийки гъби, разпредрлят се кубчетата бекон. Пицата се поръсва с настърган кашкавал и нарязана моцарела.

Поръсва се с готов микс от италиански подправки и се полива с малко зехтин. Пече се във фурна на 180 градуса за около 35 минути или докато краищата на блата порозовеят.

Интересното на пицата е, че втасването става със загряването на фурната. Вече готова, който желае може да поръси с листенца пресен босилек.

Перфорирана тава за пица - 33 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Перфорирана тава за пица - 33 см
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

Майсторите пицари никога няма да ви издадат тайната на вкусната пица, но ние ще го направим - тя е в тази уникална перфорирана тава

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар