Ezine.bg»Рецепти»Салати»Салата с октопод, фета и тиквички

Салата с октопод, фета и тиквички

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Салата с октопод, фета и тиквички
Снимка: Нина Б Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • октопод - 1 брой
  • зехтин - 3 супени лъжици
  • чесън - 3 скилидки счукан
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 к.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол - на вкус
  • фета - 300 грама
  • маслини - 150 грама
  • тиквички - 2 броя
  • сусам - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете октопода в предварително подсолена вода. Вари се около 35 минутки. Отделяме само пипалата и ги нарязваме на парченца. Приготвяме марината от 3 скилидки счукан чесън, 3 супени лъжици зехтин, сокът от лимона и сол и пипер.

Нарязаните пипала на октопода поставяме в маринатата за 3 часа, за да се овкуси добре. След това запържваме октопода на силен огън за кратко.

Фета сиренето нарежете на кубчета. Маслините трябва да са без костилки.

Тиквичките нарежете на кубчета и посолете. Оставете ги да се отцедят и леко ги запържете.

В подходяща купа за салата или плато сложете пържен октопод, кубчетата фета сирене, маслините и пържени тиквички.

Полейте с подходящ дресинг. Накрая поръсете със сусама така приготвената салата с октопод, фета и тиквички.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: