Начин на приготвяне
Сварете октопода в предварително подсолена вода. Вари се около 35 минутки. Отделяме само пипалата и ги нарязваме на парченца. Приготвяме марината от 3 скилидки счукан чесън, 3 супени лъжици зехтин, сокът от лимона и сол и пипер.
Нарязаните пипала на октопода поставяме в маринатата за 3 часа, за да се овкуси добре. След това запържваме октопода на силен огън за кратко.
Фета сиренето нарежете на кубчета. Маслините трябва да са без костилки.
Тиквичките нарежете на кубчета и посолете. Оставете ги да се отцедят и леко ги запържете.
В подходяща купа за салата или плато сложете пържен октопод, кубчетата фета сирене, маслините и пържени тиквички.
Полейте с подходящ дресинг. Накрая поръсете със сусама така приготвената салата с октопод, фета и тиквички.