Пържоли на фурна с гъби и лук

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
113
21
270
1
25/11/2019
"Пред тази класика за приготвянето на пържоли всички мълчим - най-доброто за най-специалните хора около трапезата "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо483
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пържоли - 5 бр. от свински врат
  • лук - 1 глава
  • гъби - 2 - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • универсална подправка - за пържоли в гъбен сос
  • готварска сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 150 г
  • вода - 100 мл
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се овкусяват със сол, черен пипер, олио и соев сос. Оставят се да се овкусят за поне 1 час. След това се нареждат в продълговата тава, отгоре се редят лукът и гъбите, като гъбите сме ги запържили за 2-3 минути преди да ги сложим.

В дълбока купа разтваря фикса за пържоли със 100 -150 мл вода, разбъркваме и оставяме за няколко минути да се разтвори фиксът.

След това добавяме към него готварска сметана и заквасената. Разбъркваме добре и заливаме пържолите отгоре.

Печем на загрята фурна за около 30 минути. След това обръщаме пържолите и връщаме да допечем във фурната.

Поднасяме готовите пържоли на фурна с гъби и лук. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар