Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли на фурна с гъби и лук

Пържоли на фурна с гъби и лук

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Пържоли на фурна с гъби и лук
Снимка: Геновева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Пред тази класика за приготвянето на пържоли всички мълчим - най-доброто за най-специалните хора около трапезата"

Необходими продукти

  • пържоли - 5 бр. от свински врат
  • лук - 1 глава
  • гъби - 2 - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • универсална подправка - за пържоли в гъбен сос
  • готварска сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 150 г
  • вода - 100 мл
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се овкусяват със сол, черен пипер, олио и соев сос. Оставят се да се овкусят за поне 1 час. След това се нареждат в продълговата тава, отгоре се редят лукът и гъбите, като гъбите сме ги запържили за 2-3 минути преди да ги сложим.

В дълбока купа разтваря фикса за пържоли със 100 -150 мл вода, разбъркваме и оставяме за няколко минути да се разтвори фиксът.

След това добавяме към него готварска сметана и заквасената. Разбъркваме добре и заливаме пържолите отгоре.

Печем на загрята фурна за около 30 минути. След това обръщаме пържолите и връщаме да допечем във фурната.

Поднасяме готовите пържоли на фурна с гъби и лук. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: