Начин на приготвяне
Запичаме сусама в сух тиган за кратко и го изсипваме в кухненски блендер. Добавяме настъргана лимонова кора от 1 лимон, 1 с.л. лимонов сок и пресните листа от кориандър (магданоз) и пюрираме до хомогенност.
Загряваме маслото и запържваме ситно нарязания лук. Когато омекне добавяме наситнения чесън и настъргания джинджифилов корен. Оставяме да се запържат за 1 минута. Добавяме почистените и нарязани на едро моркови, запържваме за още 2-3 минути, след което наливаме горещ пилешки бульон.
Оставаме супата да ври на тих огън до омекване на морковите. Сваляме от котлона, пасираме и по желание подправяме със сол и черен пипер.
Преди поднасяне заливаме всяка порция с 1 с.л. сусамово песто.