Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Добавете към него нарязаното на парченца студено масло, 2-3 лъжици ледена вода и омесете средно твърдо маслено тесто, което покрийте с фолио и приберете в хладилник за 30 минути.
Разточете тестото на тънка кора и го сложете във форма за киш (или обикновена кръгла тава), която предварително сте намазали с олио и сте поръсили с брашно.
Надупчете повърхността на наточеното тесто с вилица, покрийте го с хартия за печене, а върху нея изсипете със сух боб (за да тежи) Печете 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, отстранете боба, заедно с хартията и запечете за още 5 минути.
Загряваме олиото и запържваме до омекване ситно нарязания лук. Добавяме и чушките, също ситно нарязани, пържим още 5 минути и сваляме от котлона да се охладят. Сметаната се разбива с яйцата, натрошеното (или рендосано) твърдо сирене и пармезана. Смесват се със запържените чушки и лук, добавят се маслините и с така приготвената плънка се залива тестото.
Всичко се пече в загрята на 180 градуса фурна за още 30 минути. Може да се поднесе топъл или студен.