Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли с манатарки и синьо сирене

Телешки пържоли с манатарки и синьо сирене

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3171k5167
Телешки пържоли с манатарки и синьо сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 800 г бонфиле
  • манатарки - 300 г
  • синьо сирене - 200 г
  • топено сирене - 100 г
  • бадеми - 80 г
  • галета - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • праз - 2 стръка
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме подготвеното телешко бонфиле на медальони, посоляваме ги и поръсваме с черен пипер и ги оставяме да престоят около 30 минути.

Задушаваме бадемите и манатарки в зехтин, когато поомекнат добавяме сирената, нишестето и галетата.

С тази смес покриваме пържолите. Поръсваме с нарязан праз. Увиваме във фолио, за да не загори при печенето яденето.

Печем пържолите с манатарки и синьо сирене в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 35-40 минути.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: