Пастет от червено цвекло

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
3
1407
24/11/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо389
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме цвеклото, белим и слагаме в леко подсолена вода да се свари. Проверяваме с вилица, дали е готово, изваждаме и подсушаваме от водата.

Яйцата сваряваме твърдо, белим и настъргваме на много ситно ренде. Охладеното цвекло, също настъргваме ситно. Прибавяме сварените яйца към цвеклото.

Слагаме и смлени ситно слънчогледови семена. Прибавяме сол хималайска, сок от лимон и зехтин на вкус. Слагаме наситнени листа от босилек.

Разбъркваме хубаво и поднасяме пастета с маслина и листенце босилек. За по-плътна текстура, може към пастета от червено цвекло да прибавим и един сварен и пасиран картоф.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар