Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста със сос от гъби и шафран

Паста със сос от гъби и шафран

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Паста със сос от гъби и шафран2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • паста - 350 г
  • шафран - 1/4 ч.л.
  • гъби - 350 г
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сметана - 150 г
  • орехи - 50 г
  • бяло вино - 125 мл
  • черен пипер
  • сол - морска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме гъбите, подсушаваме ги и махаме пънчетата им, а ако използваме малки гъбки, ги оставете цели. Нарязваме шапките им на тънки резени. Ореховите ядки се натрошават, а лукът се нарязва на ситно.

Загряваме маслото и запържваме лука докато стане прозрачен. Добавяме нарязаните гъби, пържим още 3-4 минути, след което сипваме шафрана и бялото вино. Подпавяме със сол и черен пипер на вкус и оставяме сместа на котлона още 2-3 минути.

Към останалите продукти добавяме натрошените орехови ядки и сметаната. Варим до сгъстяване.

Пастата сваряваме в подсолена вода, но внимаваме да не се развари. Отцеждаме и веднага заливаме с така приготвения сос. Сипваме в затоплени чинии и поднасяме.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: