Начин на приготвяне
Брашното се пресява със солта, добавя се сухата мая, зехтинът и ледената вода. Замесва се средно твърдо тесто, което се удря 15-20 пъти в плота за месене (или масата). Готовото тесто се увива във фолио и се прибира в хладилник.
Пристъпваме към приготвянето на пестото. Листата пресен босилек и почистените скилидки чесън се слагат в блендер заедно с кедровите ядки. Поръсваме продуктите с 1-2 щипки сол и смиламе.
Последователно добавяме настъргания пармезан и зехтина и разбиваме до получаването на гладка маса.
Чушките се почистват от семките и дръжките, нарязват се на кръгчета и се запържват за кратко в сгорещен зехтин.
Изваждаме тестото от хладилника, разточваме го на тънка кора, която слагаме в намазнена тава и печем в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
Без да изключваме печката вадим полуезпечената пица, намазваме я с приготвеното песто. Отгоре гарнираме с нарязаното на кубчета овче сирене, запържената чушка, нарязаните маслини, и накълцавния естрагон и печем още 10 минути