Начин на приготвяне
Загрейте олиото и половината от маслото в дълбок съд, добавете нарязаното на порции пилешко и го запържете. Извадете пилешкото и в същата мазнина добавете оставащото масло. Задушете нарязаните лук, морков и клончета естрагон за 5 минути. Върнете пилешкото и разбъркайте добре.
Сипете шерито и бялото виното, добавете бульона, сол и пипер. Кипнете сместа, покрийте с капак, намалете огъня и задушете за 30 минути. Ако не необходимо, от време на време сипвайте по малко вода по време на готвенето.
Щом пилешкото се сготви напълно, го извадете и го наредете в чинии за сервиране. Кипнете соса и варете, докато се редуцира. Ако е необходимо, смесете царевичното брашно с водата и добавете към соса. Сервирайте пилето със сос и поръсете с пресен естрагон.