Пилешко със сос от естрагон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Пилешко със сос от естрагон1 / 2
19/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 2 бр. по - малки
  • лук - 3 - 4 глави
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 120 г
  • моркови - 1 бр.
  • естрагон - 3 клончета + 2 с.л. нарязан
  • шери - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 150 мл
  • бульон - 280 мл пилешки
  • черен пипер
  • царевично брашно - 1 с.л. смесено с 1 с.л. вода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и половината от маслото в дълбок съд, добавете нарязаното на порции пилешко и го запържете. Извадете пилешкото и в същата мазнина добавете оставащото масло. Задушете нарязаните лук, морков и клончета естрагон за 5 минути. Върнете пилешкото и разбъркайте добре.

Сипете шерито и бялото виното, добавете бульона, сол и пипер. Кипнете сместа, покрийте с капак, намалете огъня и задушете за 30 минути. Ако не необходимо, от време на време сипвайте по малко вода по време на готвенето.

Щом пилешкото се сготви напълно, го извадете и го наредете в чинии за сервиране. Кипнете соса и варете, докато се редуцира. Ако е необходимо, смесете царевичното брашно с водата и добавете към соса. Сервирайте пилето със сос и поръсете с пресен естрагон.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: