Пилешко с яйчен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пилешко с яйчен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко месо - 4 броя филе
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • масло - 1 с.л.
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • яйца - 2 броя жълтък
  • нишесте - 2 с.л.
  • вино - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - около 1 ч.л., равна
  • карамфил - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките филета да се сварят във вода, извадете ги после и ги нарежете на по-едри късове. Оваляйте ги в микс от сол, черен и червен пипер и карамфил и ги сложете леко да се запържат за кратко в сгорещена мазнина.

Разтопете маслото в тенджерка и прибавете виното, а след минути и киселото мляко. Разбъркайте добре и долейте бульона от свареното пилешко, като запазете една малка част и размийте нишестето с него.

Разбийте яйцата с нишестето и на тънка струя прибавете към соса при непрекъснато бъркане. Бъркайте за още около 5 минути и овкусете соса със сол и черен пипер. Поднесете порция пилешко, полято със соса.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: