Ezine.bg»Рецепти»Пица»Пица с естрагон и песто

Пица с естрагон и песто

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пица с естрагон и песто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • за тестото
  • брашно - 400 г
  • вода - 150 мл ледена
  • зехтин - 3 с.л.
  • мая - 10 г суха
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • чушки - 2 бр. - червена и зелена
  • естрагон - 1 връзка
  • босилек - 2 клонки
  • сирене - 100 г овче
  • маслини - 100 г обезкостени
  • за пестото
  • босилек - 1 връзка пресен
  • чесън - 2 скилидки
  • ядки - 4 с.л. кедрови
  • зехтин - 150 г
  • пармезан - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със солта, добавя се сухата мая, зехтинът и ледената вода. Замесва се средно твърдо тесто, което се удря 15-20 пъти в плота за месене (или масата). Готовото тесто се увива във фолио и се прибира в хладилник.

Пристъпваме към приготвянето на пестото. Листата пресен босилек и почистените скилидки чесън се слагат в блендер заедно с кедровите ядки. Поръсваме продуктите с 1-2 щипки сол и смиламе.

Последователно добавяме настъргания пармезан и зехтина и разбиваме до получаването на гладка маса.

Чушките се почистват от семките и дръжките, нарязват се на кръгчета и се запържват за кратко в сгорещен зехтин.

Изваждаме тестото от хладилника, разточваме го на тънка кора, която слагаме в намазнена тава и печем в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.

Без да изключваме печката вадим полуезпечената пица, намазваме я с приготвеното песто. Отгоре гарнираме с нарязаното на кубчета овче сирене, запържената чушка, нарязаните маслини, и накълцавния естрагон и печем още 10 минути

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: