Мариновани шишчета от пуйка

AdelineAdelineНовак
17/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 327
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно пресния лук и изстискайте лайма. Добавете при тях останалите подправки за маринатата, както и пасирания чесън.

Нарежте гъбите във форма подходяща за нанизване на шиш. Пуешкото месо се нарязва на кубчета и заедно с гъбите се залива с маринатата. Прибира се в хладилник за 5-6 часа.

Почистете чушките от семките и ги нарежете на квадратчета. Лукът също се реже на едро. Кипва се във вряща подсолена вода за 2-3 минути, след което се прецежда и промива със студена вода.

Нанизваме шишчета като редуваме продуктите. Печем на силно загрята скара, като обръщаме шишчетата често за да се запекат равномерно.

Поднасяме с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар