Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шишчета»Мариновани телешки шишчета

Мариновани телешки шишчета

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Мариновани телешки шишчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко филе - 600 г
  • лук - 2 глави
  • винен оцет - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 2 връзки пресен
  • лимони - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, подсушете го с помощта на кърпа или домакинска хартия и го нарежете във форма, подходяща са шишове.

Нарежете лука на шайби и го смесете с телешкото месо.

Мариновайте го с черен пипер и сол на вкус и го полейте с оцет. Оставете поне 6 часа в хладилник на студено.

Почистете месото от лука и го нанижете на дървени шишове. Печете равномерно от всички страни до готовност.

Шишчетата се поднасят с резен лимон и поръсени със ситно нарязан пресен лук.

Рейтинг

3.9
51
45
30
21
10
Дай твоята оценка: